Magyar Narancs - Sport - Egy orgazmus értéke (Szex a házasságban)

Pénisz deflorációhoz. Megkülönböztetjük a vaginizmus főbb típusait

Fejes Réka Vámos Miklós: ritkán segít, hogyha a tettesre haragszunk Bár az elmúlt évtizedekben sokat fejlődött a női szexualitás megítélése, még ma is számtalan olyan, kezelni pénisz tévhitet adunk tovább lányainknak, amiket talán helyesebb lenne felülvizsgálni.

A fiatal lányok hozzáállását a szexhez ugyanis még ma is alaposan meghatározzák az egyenlőtlen nemi szerepek által belénk diktált sztereotípiák: sokan nem tudják, hogyan és mikor mondhatnak nemet, ha nincs kedvük a dologhoz, mások úgy élik meg a szexualitást, mint aminek ők csak passzív elszenvedői lehetnek, esetleg szimplán pénisz deflorációhoz, fájdalmasnak vagy kötelezőnek érzik. Fotó: Shutterstock Julianne Ross, a mic.

Íme: 1. A szüzesség létezik. A szüzesség definíciója messze nem olyan egyértelmű, mint aminek elsőre hangzik. Mi az a szüzesség? Az eredeti definíció a közösülés klasszikus módját számítja csak bele, azaz férfi-nő interakcióról van szó, és vaginába helyezett pénisz megléte vagy hiánya dönt.

Ugyanakkor számos egyéb módon is lehet szexelni: orálisan, análisan, azonos nemű partnerrel, egyedül, és hova számítjuk pénisz deflorációhoz nemi erőszakot? A klasszikus szüzességfogalom túl nagy súlyt kap és túl nyomasztó — sokkal jobb lenne, ha az emberek maguk dönthetnék el az intim kapcsolataik mérföldköveit. A szüzesség jele az ép szűzhártya. A közhiedelemmel ellentétben orvosilag nem lehet megállapítani, hogy valaki szűz-e vagy sem, azaz szexelt-e már vagy sem.

A szűzhártya ugyanis elszakadhat lovagolás, trambulinon ugrálás és kerékpározás közben is, mi több, vannak nők, akik szűzhártya nélkül születtek. A lepedőn lévő vérfolt tehát nem sokat mond: a nők több mint fele nem is vérzik az első pénisz deflorációhoz alkalmával.

Ezek a tények.

Ennek ellenére elérhetőek a piacon a szűzhártya épségét visszaállító műtétek, illetve a szüzességet bizonyító vizsgálatok. Minden nő vaginával született. Ugyan kisebbségről van szó, de a transzszexuális nőkről se feledkezzünk meg. Az első alkalom nagyon fog fájni. Az első közösülés tehát vérzik és fáj. Valójában néha tényleg fáj, ez a fájdalom azonban a szorongás okozta fokozott izomfeszülés miatt érezhető.

Az ilyenkor tapasztalt vérzések egy része pedig nem is a pénisz deflorációhoz, hanem a nem megfelelően benedvesedett hüvelyfal sérüléseiből ered.

Másoknál az együttlét válogatott örömökkel jár, de egyiküknek mindez kevés. Szervi okok ritkán állnak önmagukban. A harmónia hiányáért okolhatnánk a szexuális kultúrát, a gyengeséget, a valódi szeretet és elkötelezettség hiányát, de lelkiismeret-furdalás nélkül reklamálhatunk az evolúciónál is. A pár egyik vagy mindkét tagjának visszatérő élménye, hogy az élvezet külső-belső nyomait nélkülözve indul zuhanyozni. Mivel félig ösztönvezérelt cselekvés, itt a legnehezebb kikapcsolni az ellenérzéseinket.

Mindez tehát önbeteljesítő jóslat: ha eleget riogatjuk a leányokat a rájuk váró fájdalmakkal és vérzéssel, akkor szorongani fognak, izmaik megfeszülnek, nem nedvesednek, és akkor tényleg kellemetlen lehet az élmény.

Ha valaki vesz neked valamit, tartozol neki egy menettel.

Felnőtt lettem − Kislexikon - Ne Ess Pánikba

Nem, nem. Fotó: Shutterstock 6. A túl sok szextől kitágul a hüvely. Valójában a nők szexuális étvágya széles skálán mozog — igazán nincs túl sok szex, pénisz deflorációhoz maga érezheti, mennyit kíván. A hüvelyizomzat rugalmas izmokból áll, még szülés után is képes regenerálódni.

A nők nem igazán gondolnak a szexre. Sok szexológus kutató írta már le előttünk: a nők ugyanúgy vágynak a szexremint a férfiak. A lányoknak mégis gyakran azt tanítják, hogy csak a férfiaknak jár az eszük a szexen, vagyis ilyesmire gondolni férfias, éretlen vagy illetlen.

Nők is, férfiak is annyit gondolnak szexre, amennyit akarnak. A nők nem szeretik az alkalmi szexet.

Vérzés a defloráció után: normák és eltérések

A közhiedelemmel ellentétben a nők is képesek, és időnként szeretnének érzelmek vagy köztöttségek nélkül szexelni, csak az élvezet kedvéért. A nők és a férfiak ilyen irányú vágyai között nem találni különbséget: nők is akarhatnak alkalmi szexet és a férfiaknak sem muszáj ezt akarni.

A szexuális vágy nemi különbségei szociálisan belénk nevelt dolgok és az egyre felvilágosultabb generációk során egyre inkább eltűnnek ezek a különbségek. Az óvszert a fiú veszi.

I am a new user

Nem kell, hogy a biztonságunk a partnertől függjön, lányok is hordhatnak kotont a táskájukban. A házasság megromlásában valóban mindkét félnek lehet felelőssége, ugyanakkor a rideg feleségtől a szerető karjába menekülő férj csupán sztereotípia. Muszáj gyantáztatni.

Egyáltalán nem kötelező semmi olyasmit tenni a testeddel, amit nem szeretnél. Ha akarsz, szőrteleníts, ha nem akarsz, ne tedd.

Anatómiai fogalmak

A szőrtelenítés hatalmas üzlet, élete pénisz deflorációhoz egy átlagos nő kb. Menzesz alatt nem lehet szexelni. Ha nem fűlik hozzá a fogad, ne tedd. Azért érdemes tudni, hogy fizikailag lehetséges és biztonságos is.

Mi több, a menzesz alatti szex csökkenti a menstruációs görcsöket is. Azért ilyenkor sem lehetetlen teherbe esni, tehát védekezni kell. Normális, hogy a szex néha fáj. A szexnek nem kéne fájnia, pénisz deflorációhoz sok nő számol be fájdalomról. Ha a hüvely nem áll készen a behatolásra, akkor a behatolás fájdalmas — akár azért, mert a hüvelyizmok görcsösen összeszorulnak, akár a nedvesség hiánya miatt. A megfelelő állapot eléréséhez húsz perc előjáték pénisz deflorációhoz sok.

Ha már elkezdtétek, nem mondhatsz nemet. Szex során bármikor meggondolhatja magát bármelyik fél, ha nem esik jól, és nem akarja folytatni. A nő is. Fotó: Shutterstock Nők nem néznek pornót. Sok nő utálja a pornót, ami teljesen érthető, hiszen a legtöbb filmen irreális, sokszor kifejezetten káros közösülési gyakorlatot látunk.

A pornófilmek jelentős részét férfiak forgatják férfiak számára. Ugyanakkor a megfelelő filmek a nőket is felizgatják: eortikus képeket nézegetve mind a férfiak, mind a nők szexualitásért felelős agyterületei aktívabbak. A szexuális zaklatás normális. Sok nő a mindennapi élet részének tartja a szexuális zaklatást és erőszakot. Szögezzük le egyszer s mindenkorra, hogy a teste mindenkinek a sajátja, és az erőszak pénisz deflorációhoz formája megengedhetetlen.

Mindenki csinálja. pénisz deflorációhoz

Mellesleg hogy vagy? Minden nőnek más és más alakú és a nagyságú a melle, és minden fiúnak, férfinak más és más tetszik. Biztos vagyok benne, hogy lesz majd valaki, akinek épp az olyan mellek az álmai, mint a Tiéd! Azt azért tudd: a mosolyod sokkal fontosabb, mint a melleid nagysága. Ne aggódj!

Az átlagos amerikai tinédzser 17 évesen közösül először, ugyanakkor sokan vannak, akik ennél korábban, vagy jóval később szerzik első szexuális élményeiket, és ez így van rendjén. Vannak, akiket egyáltalán nem érdekel a szex — nők és férfiak is egyaránt. A szexszel kapcsolatos pozitív beállítódás nem azt jelenti, hogy mindenkinek naphosszat kufircolnia kell, hanem azt, hogy a szex legyen biztonságos, erőszaktól, szégyenérzettől és előítéletektől mentes, szabad, egyéni döntésünk.

Ne maradj le semmiről!