Miben segíthetünk?

Merevedési szüzesség, Amikor lankad a férfiasság – A merevedési zavar árnyékában - Mindset Pszichológia

Szabó Jennifer Serdülőkorban egyre erősebbé válik a szexuális érdeklődés, az intim kapcsolatokban való kiteljesedés vágya. Ma már mindez egy okostelefonnal a kezekben történik.

pénisz akt lány

Nagy valószínűséggel mire ebbe az életszakaszba érnek a gyerekek, sokféle szexuális tartalommal találkoznak az interneten.

Ha ez nem lenne elég, többen az első szexuális tapasztalataikat is már a chaten keresztül élik át. Milyen hatással lehet a szexting egy serdülő életére?

Mikor veszítsük el a szüzességünket?

Mik a rejtett veszélyek, amikre egy tinédzser álmában sem gondol? Cikkünkből kiderül.

A nászéjszaka impotencia - Milyen okai vannak a jelenségnek?

A kamaszkor sosem volt egyszerű időszak, ám a serdülők élete merevedési szüzesség lett újabb nehézségekkel, amióta az internet utat tört magának. Az internet hatására átalakult az egymással való kommunikáció. A mostani serdülők már a modern technológiában nevelkednek.

merevedési zavar

A flörtnek szánt, kézzel írott versek hátizsákba csempészése helyett, a serdülők meztelen képeket küldenek magukról az okostelefonjaik segítségével a másik lenyűgözése érdekében. Bármilyen szexuális tartalmú üzenet, erotikus vagy meztelen kép és videó küldése szextingnek minősül.

Ha megmutatod a tiédet, én is az enyémet… A serdülőkor az az időszak, amikor a szexuális érdeklődés beindul. A nemi hormonok termelődésének köszönhetően az intim kapcsolatokban való kiteljesedés egyre fontosabbá válik.

merevedési szüzesség

Hajtja a fiatalokat a kíváncsiság, ami teljesen egészséges. Az állandóan kéznél levő telefon egy új platformot nyit a szexuális kísérletezésre.

A chaten elvesztett szüzesség – a szexting hatása a serdülőkre

Egy szexuális tartalmú üzenet nemcsak izgalmasnak hat, hanem felnőttesnek is tűnik számukra. Emellett ez a kísérletezés biztonságosabb, hiszen nem áll fent a terhesség vagy a szexuális úton terjedő betegségek veszélye.

Előjáték, merevedés, orál - Szex sztereotípiák Jankával

Amerikai kutatási eredmények szerint a serdülők negyven százaléka küldött már szexuális tartalmú üzenetet. A leggyakoribb serkentő tényező a szextingre a kortársak nyomása. Él az a sztereotípia, miszerint nagy részben a fiúk kényszerítik a lányokat az ilyen üzenetek küldésére.

FIGYELMEZTETÉS

Ez sok esetben igaz. A lányokról való meztelen képek gyűjtése egyfajta státusszimbólummá válhat a fiúknál. De nem mindig van ez így. Fordítva is ugyanúgy megtörténhet.

Az első együttlét hatása évekig érződik

Hasonlóan kényelmetlen helyzetbe kerülhetnek a fiúk is. A kortársak nyomása a serdülőkori szexting egyik legfontosabb tényezője, hiszen a társas elfogadás nagyon fontos merevedési szüzesség kamaszok számára. Egy Texasban végzett kutatás szerint a szexting hatással lehet a szexuális viselkedésre. E longitudinális vizsgálat szerint azok a diákok, akik meztelen képeket küldtek merevedési szüzesség, nagyobb eséllyel kezdték meg az aktív szexuális életüket évekkel korábban, mint a nem szextingelő társaik.

Amellett, hogy a korai szexuális aktivitás kockázatos szexuális szokásokhoz vezethet, hatással van a felnőttkori intim kapcsolatok minőségére is. Emellett fontos kiemelni, hogy a tinédzserek gyakran viselkednek impulzívan, és hajlamosak a következmények végiggondolása nélkül cselekedni.

Mindez annak eredménye, hogy a prefrontális kéreg, ami felelős a probléma megoldásért, merevedési szüzesség impulzivitás szabályozásáért és a döntések mérlegeléséért, serdülőkorban még nem teljesen kifejlett. Mindemellett a biológiai érés egyre korábban valósul meg, míg a pszichológiai érés merevedési szüzesség.

Fejes Réka Vámos Miklós: ritkán segít, hogyha a tettesre haragszunk Az igazi férfinak hatalmas pénisze van, órákig bírja a szexet, folyton kanos. Az ilyen elvárások miatt a pasiknak sem könnyű, még egy olyan kultúrában sem, ami alapvetően a péniszcentrikus szexet promotálja.

Veszélyfaktorok Az egyik legfontosabb probléma és egyben veszélyforrás is, hogy ezek az üzenetek könnyedén és széleskörűen terjeszthetőek, a készítő mindennemű kontrollja nélkül. A McAfee antivírus cég kutatása szerint az ilyen jellegű üzenetek hatvan százaléka szivárog ki és kerül illetéktelen kezekbe. Ez igen megdöbbentő adat! Technikailag, amikor egy tinédzsernek van egy meztelen képe önmagáról, az gyermek pornográfiának minősül.

A tinédzserkori szerelmek nagyon intenzívek lehetnek, és a fiatalok gyakran úgy érzik, új barátjuk vagy barátnőjük életük szerelme.

A 17 legnagyobb hazugság, amit férfiak tanultak a szexről - Dívány

Csakhogy a meztelen kép, ami egykor még romantikus gesztusnak számított, később a szakítás után akár megosztásra is kerülhet. Mindennek nemcsak pszichológiai, szociális és kulturális, hanem jogi következményei is lehetnek. Egyre növekszik azoknak a tinédzsereknek a száma, akik ellen jogi eljárás folyik éppen emiatt.

Kritikai bevezetés Az Egészségügyi Világszervezet WHO ben először adott "hivatalos" meghatározást a szexuális egészségre. Időközben egyre többen felismerték, hogy itt nemcsak orvosi, hanem politikai ügyről van szó. Tanfolyamunk bevezetéseként célszerűnek tűnik a témát először általánosságban megvitatni.

Emellett negatív pszichés és emocionális hatások is felléphetnek. Hiszen a kamaszok a szexuális tartalmak küldésével kockáztatják jó hírnevüket és könnyűvérűnek titulálhatja őket a közösség. Ha nem így tesznek, prűdnek címkézik őket, és elveszítik a jó esélyeiket az ismerkedésre.

Szorongás is állhat a háttérben

Mindkét eset velejárója lehet a bullying, melynek súlyos pszichés következményei lehetnek. Az online hírnév a mindennapos hírnév szinonimájává vált.

  1. Köszönjük, üzenetét elküldük a szerzőnek.
  2. Illés Eszter

Sajnos, ami most még izgalmasnak tűnik, később egy megbánt pillanattá válhat. Elképesztő, hogy egy ilyen tartalom, melynek elkészítése vagy megírása pár másodpercig tart, olyan hatalommal bír, ami megváltoztathatja egy ember életét. A szextingnek pedig ebben hatalmas szerepe van.

merevedési szüzesség

Az egykor még jó ötletnek tűnő, kacér kép később a saját ellenségünkké válhat.