Magyar Narancs - Tudomány - Potenciazavarok: Férfibánat

Merevedés hányszor, Mi a reggeli merevedés oka? Baj-e, ha elmarad?

merevedés hányszor

Szerző: J. Mély álomból ébredsz az éjszaka közepén, minden porcikád ernyedt — kivéve a péniszed, az ugyanis áll, mint a győzelmi zászló. Az éjszakai merevedés nagyon gyakori jelenség, de gondolkodtál már rajta, vajon mi okozhatja?

50 év után férfinak merevedési problémái vannak

Ugyanis a tévhittel ellentétben, egyáltalán nem az erotikus álmok. Adam Ramin urológus specialista egy online magazinnak elmondta, hogy az éjszakai merevedés tulajdonképpen azt jelzi, hogy a szervezetben minden helyesen működik.

merevedés hányszor

Egy egészséges felnőtt férfinak egy éjszaka három-négy merevedése van álmában; ebből a legtöbbet észre se veszi. A szakértő elmagyarázta, hogy ahhoz, hogy ismerjük az okokat, tisztában kell lennünk általában az erekció működésével.

Ha a paraszimpatikus idegrendszert ért ingerek, például egy érzéki érintés, olyan anyagot szabadítanak fel a szervezetben, melyek hatására az artériák kitágulnak, több vér kerül a péniszbe, és emiatt kezd növekedni, keményedni.

a dohányzásról való leszokás eltűnt reggeli erekció és vizelés

Ha álmodban van merevedésed, azért van, merevedés hányszor a paraszimpatikus idegrendszer dolgozik, regenerálódik. Az erekción kívül lassul a szívverés, ellazulnak az izmok, és az alvási ciklus mély álomra vált.

Vagyis: az éjszakai merevedés jelzi, hogy jól működik az idegrendszered.

Király Gábor - A merevedés

A szakértők arra még nem jöttek rá, hogy miért jár ezzel merevedés, de arra igen, hogy annak milyen hasznai vannak. Az éjszakai erekció edzésben tartja a péniszt: nem csak a vérkeringését, hanem az izmokat is karban tartja, és ha nem lenne a merevedés, izgalmi állapotban rövidebb lenne a pénisz.

háttérkép nagy pénisz rossz erekciójú fiatalember

Szóval érdemes odafigyelned rá, mert ha egyáltalán nincs éjszakai merevedésed, az azt jelzi, hogy valami probléma van a merevedés hányszor, és érdemes felkeresni az orvosodat.