Infraterápiás relaxációs kezelés


Infravörös terápia -miért hasznos számunkra, és milyen hatással van egészségünkre ?

Az infravörös terápia nemcsak fény, hanem hőterápia is, mely a következő elvek alapján segíthet egészségünk megőrzésében:

infraterapias-relaxacios-kezeles-matrac

 • serkentheti a mikrokeringést erős forgató és vibrációs hatás kifejtésével a molekuláris szinten, mely biológiailag nagyon kedvező hatású
 • növelheti az oxigén és tápanyagszállítást a vérsejtekben a szervezet szöveteihez
 • segítheti a fehérvérsejtek működését, ezáltal fokozhatja az immunreakciókat és a kórokozóknak és a sejtműködés melléktermékeinek eltávolítását
 • a nyirokkeringés fokozásával eltávolíthatja a felhalmozódott méreganyagokat melyek gyakran állnak egészségügyi problémák hátterében. A méreganyagok felhalmozódása a szervezetben gátolhatja a normális vérkeringést és csökkentheti a sejtek energiáját.
 • gyorsíthatja a regenerálódást, gyógyulást
 • serkentheti az anyagcserét a vér és a szövetek között

Az infraterápia a fényterápiák csoportjába sorolható kezelési mód, amely mellékhatások nélkül intenzív fájdalomcsillapítást vihet véghez szervezetünkben.

Az infravörös hullámok hatásai:

 • az infravörös hullámok, különösen kíméletesek, ugyanis a felső bőr rétegeken úgy képesek áthatolni, hogy nem nyelődnek el.
 • a melegítő hatás a mélyebb rétegekben keletkezhet, ez stimulálhatja a vérkeringést, így szerveink oxigénellátása is javulhat.
 • a véredények kitágulhatnak, a vérnyomás csökkenhet – aktiválódhat a szív és az egész keringési szervrendszer.
 • a fény-és hőterápia 40-60 C-on zajlik, és kíméli az érrendszert.
 • a rövidhullámú infravörös sugárzás különlegessége, hogy a sejteket, ezáltal a testet felmelegíti, de a levegőt nem.

Az Infraterápia kezelés területei a következők:

 • izom fájdalmak
 • ízületi fájdalmak
 • krónikus ízületi fájdalmak
 • zúzódások, rándulások, ficamok
 • krónikus hátfájdalom
 • idült, reumás megbetegedések
 • lágyrészreuma
 • vérkeringési, érrendszeri zavarok.

A tudományos kutatások több ponton alátámasztották az Infraterápia hatékonyságát.

Egyebek mellett javulhat a sejtek anyagcseréje, valamint az immunrendszer és az öngyógyító folyamatok beindulhatnak. Ennek eredményeképpen, gyorsabban ürülhetnek a salakanyagok, ezáltal apadhatnak a zsírpárnák és eltűnhetnek a narancsbőrök.

A súlycsökkentésben és a zsírégetésben is szép sikereket lehet elérni az infravörös kezeléssel.

Tudományos kutatások szerint az infrasugarak elérik a bőr alatti zsírrétegeket és véredényeket, anélkül, hogy a felső bőrréteget felmelegítenék.

A kutatásokat a németországi Hannoverben végezték.

A bőr alatti zsírrétegek felmelegedhetnek és kitágulhatnak. Ezáltal javulhat a zsírszövet vérellátása és megindulhat a zsír lebomlása. Mindeközben fokozódhat vérellátásunk, így a kezelés alatt testünk, 200 – 400 kcal energiát égethet el, ami megfelelhet egy étkezésnek. Ehhez 2-4 kilométert kellene futnunk, vagy hasonlóan megterhelő fizikai munkát végeznünk.

Az infravörös sugárzás hatására tehát szervezetünk képes magát salaktalanítani és a bőr is rugalmasabbá, feszesebbé válik.

Nagyon sokan életük során már találkoztak infra kezeléssel, infra terápiával. Az orvosok és természetgyógyászok is előszeretettel alkalmazzák, mert nagyon hatékony, illetve teljesen fájdalom- és mellékhatásoktól mentes kezelést tesz lehetővé.

Ezeknek a sugaraknak az adja a nagyszerűségét, hogy nem a bőrfelületen nyelődnek el, hanem 30-40 mm mélységben szöveti illetve sejt szinten.

Ennek köszönhető, hogy képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni a beteg, sérült sejtek, szövetek működését.

Csontszövetekben is kifejthetik jótékony hatásukat. Speciális tulajdonságuk, hogy a problémás, sérült testrészekben nyelődnek el a legintenzívebben, így valóban ott fejtik ki hatásukat, ahol a leginkább szükséges.

Izületi, reumatikus problémák hatékony, gyors segítsége lehet. Vérnyomás illetve koleszterin szint rendellenességeknél, rendszeres használata ugyancsak segítség lehet.

Csontritkulás esetében a csontszöveteket regenerálhatja, valamint segítheti beépülni a tápanyagokat, nyomelemeket, így lehet e problémára is segítség.

Bonthatja a zsírszöveteket, így nem csak a koleszterin (vérzsír) csökkentésénél jut óriási szerephez, így segíthet az ideálisabb testsúly elérésében is.

Az infrakezelés jótékony élettani hatásai:

Kalóriákat égethet, fogyaszthat. Egy félórás infra kúra alatt akár 300 kalóriát is “elégethet”! Ameddig Ön az infra kellemes melegében pihen, addig teste keményen dolgozik: izzadságot termelhet, vért pumpálhat, azaz megpróbálja hűteni magát. A kutatások szerint 30 perc alatt szervezete annyi kalóriát égethet el, mintha ugyanennyit evezett, vagy futott volna. Nem csak folyadékot, kilókat is veszíthet! Fogyókúra mellé javallott.

Erősítheti az immunrendszert Az infra mélymelege megemelheti a test hőmérsékletét, mintegy mesterséges lázat előidézve. Ahogy a szervezet immunrendszere harcol ennek a (vélt) láznak a legyőzéséért, úgy erősödhet. Mindemellett a méreg és salakanyagok szervezetből történő eltávolításának a lehetőségével az Ön egészsége és betegségekkel szembeni ellenállósága nagymértékben megnőhet.

Javíthatja, erősítheti a vérkeringést. Ahogy testünk megnöveli a verítéktermelést, hogy saját magát hűtse, a szív egyre keményebben dolgozhat, hogy minél több vért, minél gyorsabban pumpáljon, ellátva ezzel a folyamatos gyakorlatozással járó megnövekedett szükségleteinket. Gondoljunk csak bele: nem azért szoktunk futni, hogy nagyobb lábizmaink legyenek, hanem, hogy leterheljük, erősítsük állóképességünket, ami szinonimája az edzett vérkeringésnek.

Megtisztíthatja a szervezetet a káros anyagoktól A felgyorsult vérkeringés arra ingerelheti a veríték mirigyeket, hogy felszabadítsák az összegyűlt méreg-, és salakanyagokat. A napi izzadás segíthet méregteleníteni szervezetét, mert megakadályozza, hogy a nagyon veszélyes nehézfémek (ólom, higany, cink, nikkel, kadmium) és ugyanígy az alkohol, nikotin, nátrium, kénsav felhalmozódását szervezetében. Méregtelenítésre javallott.

Eltüntetheti a narancsbőrt. Az infra segíthet a csúnya cellulit (a gél-szerű csomók a bőr alatt, melyek nagyrészt vízből, zsírból állnak és megrekedtek a bőr alatti apró “zsebekben”) eltávolításában.Infravörös terápia

Az európai szépségszalonok rendszeresen alkalmazzák a napi kúrát a kezelések során. Mivel az infra sugárzó hője akár háromszor mélyebbre hatol, mint a hagyományos matracoké, ezért sokkal hatékonyabbak.

Megszüntetheti az ízületi fájdalmakat. Az infraterápia széles körben alkalmazható az ízületi betegségek valamely válfajában szenvedő betegek körében. Mindemellett a kezelés bizonyítottan hatékony a ficamok, az idegzsába, az izomgörcsök, az ízületi merevség és még sok más izom-, és csontrendszeri panasz hatásainak enyhítésében. A legtöbb merevség, fájdalom és érzékenység, melyek az idős kor velejárói, az infrakezeléssel enyhíthető, vagy teljesen megszüntethető. Ízületi fájdalmak csökkentésére javallott.

Feloldhatja a stresszt, megnyugtathat. Az infra rendszeres használatának, talán leggyorsabban jelentkező hatása a felüdülés, ahogy eltüntetheti az élettel járó gondokat és feszültségeket. Csak néhány perc az infra finom melegében és máris érezzük jótékony hatását: mintha újjászülettünk volna, felfrissülve testben és lélekben egyaránt.

Megszépítheti a bőrt, amely már az infrán eltöltött néhány perc után jelentkezhet. Nagymértékben elősegítheti a szövetekbe mélyen beágyazott szennyező anyagok és elhalt bőrsejteket kiürülését. A felgyorsult vérkeringés felszínre hívhatja a bőr saját természetes tápanyagait, elősegítheti a pattanások, kiütések, égések, vágások gyógyulását is: a nyílt sebek gyorsabban begyógyulhatnak, és kisebb heg maradhat utánuk.

Akik nem vehetik igénybe a kezelést:

 • daganatos betegek,
 • akik Várandósok,
 • szívbetegek,
 • artrózisban szenvedők,
 • mű ízülettel ellátott paciensek,
 • gyermekek 3 éves korig,
 • hőre érzékeny egyének,
 • szoptató nők,
 • pacemakert használók,
 • szilikon inplantátummal ellátott nők,
 • orvos által nem kezelt magas vérnyomásban szenvedők.

Az infraterápiás relaxációs kezelést elérhető áron biztosítom számodra.